Zonder volgende huidbarrière beschadigende stoffen

Emulgatoren

Emulgatoren worden in veel cosmetische producten gebruikt om water en olie te binden. De huid slaat de stof op in de bovenste lagen, wat bijvoorbeeld leidt tot het verwijderen van de vetten tijdens het wassen van de huid. Door dit uitloog-effect verliest de huid haar lichaamsbeschermende stoffen permanent, wat leidt tot een verstoring van de huidbarrière. Op die manier veroorzaken emulgatoren een droge, gevoelige huid. Aangezien ons product is ontwikkeld voor mensen die last hebben van een gevoelige droge huid, zijn alle producten ontwikkeld zonder emulgatoren.

Parfum

Parfurms worden in bijna alle cosmetica producten verwerkt, het is niet eenvoudig om ze weg te denken. In Duitsland is er een meldingsplicht voor cosmetica, maar op de producten wordt meestal alleen een verzamelnaam gebruikt zoals “parfum” of “aroma”. Ze kunnen een probleem vormen voor mensen die allergisch reageren op één of meerdere ingrediënten. Om het risico op de gevoelige huid te minimaliseren, hebben we besloten onze producten parfumvrij op de markt te brengen. Onze crèmes en serums hebben een aangename neutrale geur.

Siliconen

Silicone is een kunststof die uit aardolie wordt gewonnen. Het is breed inzetbaar, onder andere in huidverzorgingsproducten. Het effect van dit ingrediënt op korte termijn is een zachte, fluwele huid. Het probleem is dat de occlusieve film die de siliconen op de huid leggen een langdurige, natuurlijke regeneratie van de huid belemmeren. Omdat het doel van onze producten is het zelfherstellend vermogen van de huid actief te ondersteunen, betekent dit dat silicone als natuurlijk ingrediënt uitvalt. In plaats daarvan gebruiken we hoogwaardige plantaardige oliën, zodat op lange termijn optimale resultaten worden bereikt.

Bewaarmiddelen

Bewaarmiddelen worden gebruikt voor een langere houdbaarheid van producten. Slechts een bepaalde hoeveelheid mag in cosmetische producten worden toegepast, daar er anders overgevoeligheid kan optreden. Bewaarmiddelen interfereren met het metabolisme en andere vitale micro-organismen. Mensen met een verstoorde huidbarrière moeten bewaarmiddelen zeker vermijden omdat hun huid gevoeliger reageert.

Minerale oliën (paraffine)

Paraffines, vergelijkbaar met siliconen, worden gewonnen uit aardolie. Hun werking is ook vergelijkbaar. Ze binden het vocht in de huid zodat die er zacht en fluweel uitziet. De eigen regeneratie van de huid is echter aangetast, omdat ze niet langer meer kan ademen. Droogheid is één van de voornaamste na-effecten. Minerale oliën zijn occlusief en zorgen ervoor dat de huid onmogelijk nog normaal kan functioneren.